CENTRE DE RECERCA I ASSESSORAMENT D' EDUCACIÓ VIVA
 
ÀREA DE FORMACIÓ
 
ÀREA D'ACTIVITATS
 
 

QUI SOM

Els orígens del Craev es remunten als camins professionals i personals de cadascun de nosaltres, camins que en algun moment han confluït a través de compartir una determinada mirada envers la infància i l’educació.

Al llarg d’aquests camins personals hem treballat com a mestres a diferents tipus de centres educatius, hem participat en escoles actives, hem visitat centres experimentals a diferents països, hem exercit com a formadors del professorat i com a assessors d’escoles i instituts, hem col·laborat en diverses xarxes socials relacionades amb l’educació i hem format part d’equips d’investigació i de debat sobre diferents àmbits de la tasca docent.

Durant tot aquest temps moltes han estat les influències que ens han anat enriquint. Tanmateix, tres d’elles ocupen un lloc destacat al nostre cor.

En primer lloc en Cristóbal Gutiérrez Navas que a través dels cursos de el Cuidado del Alma Infantil (Cai) ens va ajudar a descobrir la infància com una oportunitat per mirar-nos a nosaltres mateixos. .

En segon lloc la nostra participació a la xarxa educativa Xell que ens ha permès conviure amb persones i participar en espais educatius que vetllen per respectar i acompanyar les necessitats vitals de la infància.

I en tercer lloc el treball de Rebeca i Mauricio Wild primer a El Pesta i actualment a El Leon Dormido, a l’Equador. La lectura dels seus llibres, la participació en els seus cursos i sobretot el viatge a El León i als Cepas acompanyats per un grup de persones sensibles i implicades en l’educació viva ens va ajudar a esdevenir més conscients de la importància del respecte als processos de vida.

El nostre més profund agraïment a totes aquestes persones a qui considerem els nostres mentors.

 


Jordi Mateu Zorita
Mestre de primària des de 1990, psicomotricista i graduat en psicolingüística, he treballat a diferents escoles de diferents països amb nens i nenes de diverses edats. He col·laborat amb la Xell, una xarxa d’escoles d’educació activa i vivencial. Des de fa 17 anys em dedico també a la formació del professorat i a l’assessorament de centres, primer com assessor LIC del Departament d'Educació i actualment a nivell privat. Sóc pare de 4 fills, ;un nen de 15 anys, una nena de 6 anys, un nen de 4 i un petit de 2 anys.

 

Judit López Miró
A l'any 1987 inicio el meu recorregut professional, en l'àmbit de l'educació no formal, amb infants i adults.
Des de l'any 2006 em desenvolupo professionalment en l' àmbit de la educació viva com educadora i aquests darrers cinc anys al front de la gestió pedagògica del projecte educatiu Kaleidoscopio.
Des de l'any 2012 formo part de l'equip de facilitadors del Craev , com a formadora del curs d'introducció a l'educació viva i com assessora d' equips docents d'escoles públiques i d'entitats i projectes educatius.
Supervisió de casos i assessorament als professionals de l'àmbit pedagògic.
Donada la meva formació i experiència en l'àmbit terapèutic també atenc en consulta privada, a Barcelona, oferint acompanyament terapèutic individual i familiar i un àrea terapèutica infantil basada en la teràpia de joc. Actualment sóc la directora de l'escola Espai Obert La Serra, a Sant Pere de Ribes.

 

Lara Giménez Barragan
Llicenciada en Ciències Mediambientals per la Universitat de Girona l'any 2002, amb Certificat d'aptituds pedagògiques (CAP) l'any 2003. Des del 2005 Educadora especialitzada en l'acompanyament del desplegament de les capacitats matemàtiques en infants de 3 a 12 anys (Etapa d'Educació Infantil i Primària) emprant diversitat de materials manipulatius, formant part dels equips docents de diferents iniciatives publiques i privades. Des del 2011 em dedico a la Formació Permanent del Professorat fent cursos de diferents durades i enfocs, adaptats a les necessitats expressades pels diferents col·lectius, a través dels Centres de Recursos Pedagògics, Escoles Públiques i Privades, Escoles d'Estiu, Iniciatives Privades, Acompanyament de Pares i Mares. De forma paral·lela a la formació he participat en l'Assessorament de les Programacions didàctiques de diferents Centres Educatius. Des del 2013 formo part de l'equip de formadors del Centre de Recursos de l'Educació Viva (CRAEV,) creat per en Jordi Mateu Zorita, com especialista i formadora en la competència matemàtica.

 

Magda Solera Pérez
Mestra d'infantil i psicomotricista. Em vaig formar en pedagogia sistèmica de la mà de gent tan increïble com la Marianne Franke, el Carles Parellada o la Mercè Travesset. He treballat en Espais Familiars, escoles bressol, escoles públiques diverses i en un projecte de Criança Compartida que em va portar a acostar-me a la XELL (en sóc membre del GdT fa uns anys). He tingut el privilegi de viatjar al León Dormido en tres ocasions (participant en les activacions) i després poder estar en un grup de formadors de l'ICE de la UAB aprofundint i reflexionant envers les idees de la Rebeca Wild i el Mauricio. El meu interès per la primera infància m'ha portat també a fer diferents formacions sota la mirada d'Emmi Pikler i a participar en diverses xarxes ciutadanes. Sóc mare d'un infant d'un any.

 

Itziar Aranaz Mota
Educadora infantil, Mestra i psicomotricista. El tema dels vincles i l'acompanyament a les famílies em va fascinar des de bon començament, això em va portar a voler conèixer els primers moments de la vida: l'embaràs, el part, post part i criança; vaig tenir la sort de poder formar-me amb el Michel Odent i amb la Laura Gutman. Va canviar la meva mirada sobre l'infància i l'educació; i en aquest camí he anat compartint i aprenent del massatge infantil, del Seitai, de la mirada Pikler, de l'educació creadora, amb la Rebeca i Mauricio Wild...
He treballat a escoles bressol, escoles concertades, en grups de criança compartida, i vaig co-crear i coordinar una escoleta d'educació viva durant set anys.
Sóc mare d'una nena de cinc anys

 

Celeste Vaiana
Psicóloga especializada en Crianza, Educación y Familia, profesora de Psicología y Filosofía. Soy mamá de Pau de 12 y Bruna de 2 años. Siempre me fascinó la relación entre la salud y lo educativo. Desde mucho antes de iniciarme en la profesión -más de 20 años- me he interrogado permanentemente acerca del bien-estar humano, y de cómo se van germinando en cada uno de nosotros las semillas de la violencia. Desde este interrogante, he llegado a la crucial importancia que tienen los cuidados de los primeros años de vida del niño, no sólo para él y su familia, sino para el bien de la completa HUMANIDAD!
He formado parte desde el inicio -como madre y como profesional-, del movimiento que dio surgimiento a las escuelas libres en Catalunya. Trabajé en la gestión y dirección pedagógica de Xantala durante 6 años, participé 8 años en el grupo de trabajo de la Xell, lo que me ha permitido conocer y supervisar muchos proyectos de crianza y educativos, colaboro con el Caiev y con todas aquellas entidades que estén a favor del cuidado de la VIDA!
Actualmente, asesoro proyectos de educación viva, y trabajo en consulta privada.


Sílvia Bosch González

Sóc llicenciada en Biologia (1999) i llicenciada en Psicologia (2012).
Des de fa més de 17 anys treballo en l'àmbit educatiu, principalment amb adolescents en l'etapa de Secundària, com a docent, tutora, coordinadora i psicòloga. He fet extensa formació en mediació en contextos educatius. En l'actualitat, tinc també interès per aproximar els coneixements derivats de la neurodidàctica a les pràctiques educatives. Des de 2015 formo part de l'equip docent i de coordinació del projecte educatiu del CAEIV. Tinc dues filles de 5 i 8 anys. Amb elles, l'any 2014-15, vam fer un viatge llarg per Sud-amèrica i vam aprofitar per contactar amb projectes educatius de diversos països. D'aquestes visites va sortir una llista d'Escoles Amigues amb ganes de vincular-se i cooperar: http://sinpiedrasenlosbolsillos.com/escuelas-amigas/ i una col·laboració amb la Red de Educación Alternativa Reevo (http://blog.reevo.org/author/boschperez/).Col.laboro puntualment amb la revista Viure en família: http://viureenfamilia.grao.com/autors/silvia-bosch-gonzalez

 

Chantal Armengol Texidó
Mestra de primària i d’infantil, he participat en diverses escoles d’educació activa i vivencial. Des de fa anys m’interessa i he participat en cursos de creixement personal relacionats amb la psicoteràpia Gestalt, les constel·lacions familiars, el seitai i el curs de el cuidado del alma infantil. He format part també de l’equip de formadors/es de l’ICE de la UAB. Una de les experiències més enriquidores per mi ha estat la possibilitat de conèixer de prop el treball de Mauricio i Rebeca Wild i l’oportunitat de treballar en escoles que segueixen aquesta manera d’entendre les relacions educatives. Sóc mare de 3 nens.

 

Equip de col·laboradors i consulta

 

 

ÀREA D'INVESTIGACIÓ I COMUNICACIÓ
 ÀREA DE DOCUMENTACIÓ